"Dramaturgens funktion i teatret blev første gang beskrevet i den tyske dramatiker G.E. Lessings skrift Hamburgischer Dramaturgie 1767. Her gjorde dramaturgen sin entré som oplysningstidens drøm om et universalgeni, der både kunne formidle tidens videnskabelige strømninger til skuespillere og beherske alle de kunstarter, der indgår i en teaterforestilling", udsnit fra Den store danske om dramaturgen.

Om dramaturgen stadig skal være et universalgeni, der skal vide alt om kunst, og hvad der er menneskeligt relevant, på én gang, det giver måske sved på panden. Dog besidder dramaturgen stadig en stor grundviden bl.a. om teaterhistorie og forskellige konventioner inden for teatret igennem tiden - teori om hvordan vi har fortalt historier, og lyttet til historier, siden antikkens Grækenland.

Som dramaturg vil jeg i et samarbejde med dig først og fremmest spørge dig, hvad du ønsker at producere (målgruppe, tematik, ønsket effekt/resultat/budskab), og hvilken slags respons du ønsker (kun på tekst, fremmøde ved prøver og efterfølgende dramaturgisk respons...).

Herefter er mit fokus at se, hvad du skaber, og vejlede efter hvad jeg ser, og møde dig med min fortolkning - hele tiden med afsæt i vores indledende samtaler (det kan også bestå i, at jeg har set din prototype, deltaget ved modelaflevering etc.). Herefter vil vi starte dialog efter hvorvidt at du genkender dit budskab i min forståelse af dit udtryk, og jeg kan tilbyde at hjælpe med at bearbejde dit produkt, så det i sidste ende udstråler hvad du ønsker. Mit arbejde er altid med afsæt i hvad du som kunstner/afsender ønsker at producere, og jeg ønsker at værne om dit ønskede udtryk, hvorfor jeg også kun kan finde på at udfordre dig inden for de rammer, du selv har ønsket at sætte for dagen.

Vi er også nogle dramaturger, der har sat os for at forklare, hvad en dramaturg er, på video... se med her

historiefortælling branding sammenhæng rød tråd cirkulær aristoteles lineær fremmedgørende sammenførende til dig mig og mennesker dramaturgiat brecht  prolog

Medvirkende dramaturger

Mia Bech

Carl-Emil Zacho Boye

Daniella Ottendal Skovgaard

Sophie Schebye

Kira Uchida Hartmann

Ida Janku Ravn Homilius

Barbara Rousset Thomsen

Koncept

Barbara Rousset, Signe Berg, Niclas Christiansen, Sophie Schebye, Carl-Emil Zacho Böye, Ida Janku Ravn Homilius, Mia Bech

Videoen er klippet af Alexandet Janku Ravn Homilius

barbararousset@hotmail.com​  |  Tel: +45 2615 7171

© Copyright - Barbara Rousset/ Wix 2020