Skærmbillede 2020-04-28 kl. 19.08.21.png

historiefortælling branding sammenhæng rød tråd cirkulær aristoteles lineær fremmedgørende sammenførende til dig mig og mennesker og spejling og analyse 

Jeg har I flere scenekunstneriske sammenhænge udviklet undervisningsmateriale til skoleklasser, som lærer har kunnet vælge af anvende i undervisning i forbindelse med skoleforestillinger.

 

I efteråret 2020 udvidede jeg min erfaring med forestillinger på Det Lille Teater, hvor vi kalder materialet oplevelsesmateriale (til de 4-10 årige), eller som det nyeste legemanuskript (til de 2-5-årige). Dette med fokus på at fortsætte teaterlegen og ikke fokusere på læringsudbytte. 

Jeg har skrevet speciale om udvikling af undervisningsmateriale til udskolingen, og har derigennem arbejdet på at konkretisere min værktøjskasse til formålet.

Når jeg udvikler undervisningsmateriale fokuserer jeg på, at eleven inden forestillingen mødes af et materiale, øvelser, som konfronterer eleven med den viden den enkelte besidder om det gældende tema. Det er uvurderligt at eleven oplever, at der er interesse for den enkeltes forhåndsviden og respekt for den førviden, der medbringes i forestillingsrummet.

I et eftermateriale, øvelser til efter forestillingen, kan eleven konfrontere sin førviden med ny viden, og igennem bearbejdelse af ny viden sammenfatte med eller erstatte den nye viden helt med den gamle. Men det skal ske i samarbejde med den enkelte elev. Når en forestilling har læring på hjerte, er det vigtigt for mig at pointere, at det er et tilbudt værdisæt og ikke én sandhed. Det er af respekt for den enkelte, og for at sikre frigørelse af, og medbestemmelse hos, publikum.

 

Hvis eleven selv vælger at tage den nye viden på sig, oplever denne et større ejerskab, og der er større chance for, at den horisontudvidelsen forestillingen byder på, inkorporeres i elevens liv efterfølgende.

Oplevelsesmaterialer er ikke udelukkende målrettet undervisning ligesom undervisningsmaterialerne, men er stadigvæk bygget på læringsmål gældende for målgruppen. Oplevelsesmaterialet er udarbejdet til vores unge publikum, og der er derfor fokus på at lege verden frem- og ligeledes erfaring og læring.

Se mit tidligere arbejde herunder

Hurtige Fødder - En forestilling om fodbold, selvtillid og fællesskab
Målgruppe: 4-10 år
Find undervisningsmaterialet her.
PING PONG - En forestilling om at være anbragt uden for hjemmet. Sjællands Teater - FAIR PLAY 2021
Målgruppe: 12 år og op
Find undervisningsmaterialet her.
OKKER GOKKER - En musikforestilling for de mindste baseret på kendte rim og remser
Det Lille Teater, februar 2021
Målgruppe: 2-5 år
Find legemanuskript her.
Klar, Parat, Start! - En forestilling om fællesskab og selvstændighed
Det Lille Teater, september 2020
Målgruppe: 4-10 år
Find aktivitetsmaterialet her.
Ud med Knud - En forestilling om at være syg som barn.
Co-produktion af Teatret Fair Play og Holbæk Teater, Marts 2020 
Målgruppe: 4. klasse og op efter.
Find undervisningsmaterialet her.
I Skovens Dybe Stille Ro - En forestilling om selvmordstanker.
Teatret Fair Play, Marts 2019 
Målgruppe: Udskoling og ungdomsuddannelser.
(Specialeprodukt)
Find undervisningsmaterialet her.
Det Går Ned - En forestilling om stress.
Co-produktion af Teater Apropos og Teaterhuset Filuren, Marts 2018 
Målgruppe: Udskoling og ungdomsuddannelser.
Find undervisningsmaterialet her.